Over

BoemTheater is een creatieve onderneming in het Noordoosten van Friesland. We zijn gespecialiseerd in het geven van theaterlessen aan kinderen en jongeren. Dit doen we vanuit een grote passie voor het theatervak, die we graag delen met anderen. We nemen kinderen en jongeren mee in een speeltuin waarin alles mogelijk is, bij theater is niks te gek. We geven les om zo anderen kennis te laten maken met theater en zich daarin te ontwikkelen. Theater is een grote stimulans voor de creativiteitsuiting en draagt daarnaast bij aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Bovenal draaien de lessen bij ons om plezier maken.

het-concept-van-het-theater-witte-maskers-16678579
Geschiedenis
BoemTheater is ontstaan omdat er in het Noordoosten van Friesland weinig tot niks is voor kinderen en jongeren op het gebied van theater. Hier wilden we iets aan veranderen en zijn toen gestart met het geven van lessen in Westergeest. Daar bood BoemTheater kortlopende theaterlessen en later ook op andere locaties. De Theaterlessen eindigden in het maken van een voorstelling. In de loop der jaren hebben we al 5 theatervoorstellingen uitgebracht.

 

Kenmerkend aan de theatervoorstellingen van BoemTheater is de toegankelijkheid voor alle leeftijden, speels en beeldend & gespeeld op prachtige/rare en bijzondere locaties. Voor het eerst zullen we in het nieuwe seizoen 2016/2017 langlopende cursussen aanbieden.

Naast de lessen is BoemTheater uitgegroeid met meer aanbod. Van workshops, theaterdagen tot kinderfeestjes, kijk hiervoor onder meer aanbod. Naast dat we alleen theaterworkshops bieden zijn er ook andere mogelijkheden die raakvlakken hebben met theater, denk aan het volgen van clownerie workshops of het maken van een film in één dag. Dit alles met als doelstelling zoveel mogelijk kinderen en jongeren te laten proeven van theater.

Wil je weten welke gezichten er achter BoemTheater schuilen? Klik dan op Team en maak kennis met ons!
Wie weet treffen wij jou bij de theaterlessen of één van onze workshops!