Over

BoemTheater is een creatieve onderneming in het Noordoosten van Friesland. We zijn gespecialiseerd in het geven van theaterlessen aan kinderen en jongeren. Dit doen we vanuit een grote passie voor het theatervak, die we graag delen met anderen. We nemen kinderen en jongeren mee in een speeltuin waarin alles mogelijk is, bij theater is niks te gek. We geven les om zo anderen kennis te laten maken met theater en zich daarin te ontwikkelen. Theater is een grote stimulans voor de creativiteitsuiting en draagt daarnaast bij aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Bovenal draaien de lessen bij ons om plezier maken.

het-concept-van-het-theater-witte-maskers-16678579
Geschiedenis
BoemTheater is ontstaan omdat er in het Noordoosten van Friesland weinig tot niks is voor kinderen en jongeren op het gebied van theater. Hier wilden we iets aan veranderen en zijn toen gestart met het geven van lessen in Westergeest. Daar bood BoemTheater kortlopende theaterlessen en later ook op andere locaties. De Theaterlessen eindigden in het maken van een voorstelling. In de loop der jaren hebben we al 5 theatervoorstellingen uitgebracht.

 

Naast de lessen is BoemTheater uitgegroeid met meer aanbod. We bieden ook losse workshops (op maat) of theaterdagen, kijk hiervoor onder meer aanbod